BLOG: STRESS, ÉÉN VAN DE OORZAKEN VAN HUIDPROBLEMEN

Wist je dat STRESS één van de grootste boosdoener is voor huidproblemen. Het verstoort je hormoonbalans, en werkt daardoor ook direct op de conditie van je huid. Denk maar eens aan acné of een doffe vale huid, en zelfs vroegtijdige huidveroudering. Alle reden om goed om te gaan met stress, en je bijnieren en schildklier […]
stress huid probleem hohi puur cortisol

Wist je dat STRESS één van de grootste boosdoener is voor huidproblemen. Het verstoort je hormoonbalans, en werkt daardoor ook direct op de conditie van je huid. Denk maar eens aan acné of een doffe vale huid, en zelfs vroegtijdige huidveroudering. Alle reden om goed om te gaan met stress, en je bijnieren en schildklier goed in de gaten te houden.

Kortdurende stress is geen probleem, daar is je lichaam tegen bestand. Je cortisolniveau stijgt tijdelijk, geeft je een energieboost en helpt je met de stresssituatie om te gaan. Echter geeft chronische stress een continue verhoogt cortisolniveau, met als gevolg dat je minder goed slaapt, en overdag moe bent. We putten uit, je bijnieren redden het niet om steeds zoveel cortisol aan te maken, je schildklier gaat dit compenseren en zal op lange termijn gaan vertragen. En dus raak je hormonaal uit balans.


Goed omgaan met stress is dus heel belangrijk, ook voor je huid!

Stressmanagement:
Kijk eerst eens waar de stress vandaan komt, kun je iets aan doen? Is het werkgerelateerd, of geeft je privé situatie je stress?

Ontspanning:
Zorg ervoor dat je regelmatig ontspant, dat kan met een goed boek, yoga of een heerlijke wandeling of een ontspannende massage. Als het maar zonder je telefoon of televisie is!

Slaap voldoende:
Ga eerder naar bed, zodat je aan voldoende nachtrust komt. Slapen maakt je mooi!

Beweeg meer:
Ga bewegen, een flinke wandeling of fietstocht doet wonderen voor je stress level. En doe je dat samen met een vriendin, ook sociale contacten geven je energie.

Eet gezond:
Eet voldoende en vooral gezonde vetten want cortisol wordt gemaakt uit cholesterol. Dat kan ook met het Omega-3 supplement van Cellics. Voorkom teveel koolhydraten en suikers, en ik hoef het je vast niet te zeggen; matig het gebruik van alcohol en koffie!

Ont-Stressen dus!

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze huidinstituten voor een ontspannen, huidverbeterende behandeling, vol met massages. www.puur-huidinstituut.nl

Liefs Edith
Senior Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut Oosterhout & Prinsenbeek,
en Het Online Huidinstituut is een onderdeel van dit mooie beauty concept!

Huidspecialiste PUUR Huidinstituut Oosterhout & Breda-Prinsenbeek

Edith Naaijkens

Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut Oosterhout & Breda-Prinsenbeek