GROVE PORIËN, RIMPELS EN PIGMENT AANPAKKEN MET FRUITZUURPEELING!

Exfolierende (fruit)zuren zijn booming! Een zuur klinkt heel raar misschien maar voor je huid zijn ze bijzonder effectief. Er zijn maar weinig ingrediënten waarvan je huid zó snel opknapt, die grove poriën, pigment en rimpels zo snel aanpakken. Toen ik twintig jaar geleden les gaf aan schoonheidsspecialistes waren zuren nog niet zo bekend en kwam […]
Fruitzuur rimpels grove poriën pigment

Exfolierende (fruit)zuren zijn booming!

Een zuur klinkt heel raar misschien maar voor je huid zijn ze bijzonder effectief.

Er zijn maar weinig ingrediënten waarvan je huid zó snel opknapt, die grove poriën, pigment en rimpels zo snel aanpakken. Toen ik twintig jaar geleden les gaf aan schoonheidsspecialistes waren zuren nog niet zo bekend en kwam het nog niet in het lesmateriaal voor. Nu kan beautyland niet meer zonder zuren, als je gericht bent op resultaat!

Dermatologen en huidspecialisten zijn zeer te spreken over het gebruik van zuren in je beautyritueel, het geeft direct een glow en fijne lijntjes en grove poriën worden intensief aangepakt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de verschillende soorten zuren. Wil je meer weten waarom we zo dol zijn op zuren?

Lees dan verder …Voor velen is het inmiddels duidelijk dat je vanaf je 25e jaar een exfoliant moet gebruiken om je huid jong en fris te houden, maar zeker om je celstofwisseling in je huid actief te houden. Het gehele proces van huidvernieuwing gaat trager, en een zuur helpt je om je huid aan de gang te houden.

Er zijn veel verschillende zuren die voor de huid gebruikt worden.
AHA`s, Alphahydroyxzuren zoals Glycol, Melk en amandel zuur
BHA’s , Beta Hydroxy Acids zoals salicylzuur

maar er zijn meer zuren welkom voor je huid waaraan je wellicht in eerste instantie niet aan denkt. In deze lijst mogen de volgenden niet missen:
– L-Ascorbine Zuur (Vitamine C)
– Hyaluronzuur
– Retinol (Vitamine A zuur)
Natuurlijk hebben de laatste drie zuren weer andere scheikundige eigenschappen maar we gaan ze de komende tijd wel aan je voorleggen. En gaan je vooral vertellen waarom ze zo geschikt zijn voor jouw huid! Wat ze voor jouw huid kunnen betekenen.

Meer over zuren:

Ik start bij de AHA`s, Alphahydroyxzuren. Deze favoriete zuren zijn wateroplosbare zuren. Ze werken dode huidcellen aan het huidoppervlak los, zodat gezonde, nieuwe en frisse huidcellen zichtbaar worden. Tevens stimuleren AHA’s je celvernieuwing in de onderste lagen van je huid en verbeteren ze daar je vochtbalans. AHA’s hebben een natuurlijke afkomst, zoals amandelen, suikerriet en melk. De meest bekende AHA’s zijn melkzuur(lactic acid), afkomstig van melk en glycolzuur, afkomstig van suikerriet. Echter komen er ook synthetische vormen voor maar daar werken wij bij PUUR niet mee.

Glycolzuur is de “Most popular” onder de alphahydroxyzuren. Glycolzuur is de best en meest onderzochte AHA en onderzoek heeft uitgewezen dat glycolzuur, samen met melkzuur, de meest indrukwekkende resultaten oplevert voor alle leeftijden en huidtypen. En daarom vertel ik je daar nu even meer over:

Glycolzuur bestaat uit kleine moleculen die gemakkelijk door de bovenste lagen van je huid kunnen doordringen en dus in de onderliggende (diepere) huidlagen werkzaam zijn. Door het “opschuifsysteem” van de huid ziet je huid er dus langer gezond en fris uit! Een gezondere cel is aan de buitenzijde langer zichtbaar, in plaats van een doffe, vale huidcel. Glycolzuur heeft een hydraterende werking en zorgt ervoor dat je huid de natuurlijke vochtbalans op peil houdt. Door het regelmatige gebruik van een AHA leer je dus je huid om het vocht in de cel vast te houden, met een gezonde en stralende cel als gevolg.

Lactic Acid, Melkzuur, kan worden verkregen uit melk en is vergelijkbaar met glycolzuur, echter is melkzuur wat langzamer omdat het een grotere molecuulstructuur heeft. Het werkt dus ook op andere huidlagen in je huid. Maar zeker niet minder effectief hoor! Wil je werken op hyperpigmentaties, dan ben je bij melkzuur aan het juiste adres!

Producten met glycolzuur of melkzuur zijn het meest effectief in concentraties tussen de 2% en 10%, hoge concentraties worden enkel in instituten gebruikt. Voor thuisgebruik zijn er veel producten beschikbaar met een lage concentraties. Bekijk onder deze blog voor de beste producten voor thuis met fruitzuren en salicylzuur!

Het is dus heel raadzaam om vroegtijdig, vanaf je 25e instituut behandelingen te ondergaan met AHA. Hierdoor blijft je huid jong en stralend, je werkt direct op het vochtgehalte van de huid. Geef je huid niet de kans om vaal en verdikt te raken, houdt je huid in actie! Voorkom veroudering!  Bij PUUR werken we met AHA voornamelijk in kuur verband, om je huid te programmeren en zichzelf jong te houden!

Voor welke huidtypes is een AHA geschikt?
• Vochtarme huid
• Rimpeltjes en fijne lijntjes
• UV – schade van de huid
• Droge huid
• Ongelijkmatige pigmentatie door de zon, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker
• Verminderen van (acné) littekens
• Verbetering van de doorbloeding (rokershuid)
• Acné
• Vale teint (rokershuid)
• Stimulering celvernieuwing

Fruitzuur behandelingen worden in de instituut behandelingen van PUUR Huidinstituut altijd gecombineerd met apparatuur behandelingen maar je kunt ook fruitzuur behandelingen inplannen vanaf €78,50!

Producten van Het Online Huidinstituut met fruitzuren en salicylzuur voor THUIS:
TEAM Dr JOSEPH | Fruit Acid Peel €34,80
Pascaud | Salicylic Exfoliator €39,75
VALMONT | Illuminating Toner €78
VALMONT | Clarifying Infusion €290


Bekijk de vlog op Youtube: https://youtu.be/zp-p3EwhXZw

Youtube: https://youtu.be/DaKkn21jusw

Edith Naaijkens