Rimpels rondom mijn mond… wat nu?

Rokerslijntjes, een plooirok of barcode; rimpels rond je mond? Veel vrouwen ergeren zich aan de verticale rimpeltjes aan de bovenkant van de lippen. Maar waarom worden ze bij de een sneller zichtbaar? Op een gegeven moment zijn ze er, rimpeltjes bij de bovenlip. Enerzijds ontstaan ze omdat we continue praten, lachen, fluiten, vrolijk leven dus. Vooral blijven […]
blog beauty rimpels lippen mond

Rokerslijntjes, een plooirok of barcode; rimpels rond je mond? Veel vrouwen ergeren zich aan de verticale rimpeltjes aan de bovenkant van de lippen. Maar waarom worden ze bij de een sneller zichtbaar?

Op een gegeven moment zijn ze er, rimpeltjes bij de bovenlip. Enerzijds ontstaan ze omdat we continue praten, lachen, fluiten, vrolijk leven dus. Vooral blijven doen!

Een andere oorzaak is roken, waarbij de lippen getuit worden en de spiertjes heel vaak samentrekken. Ook kan het dragen van een beugel zorgen voor spanning op de lippen want het sluiten en gesloten houden van je mond geeft extra spanning op de mondspieren. De mondspier verzet dus extra werk door overmatige samentrekking en te weinig ontspanning.
Natuurlijk kun je je slaaphouding niet aanpassen, maar ook op je zij slapen kan lijnen veroorzaken. Meestal zijn het dan 1 of twee diepere lijnen. Kijk maar een naar je lippen als je op je zij op je kussen ligt!  

Wat je ook moet weten…,
anatomisch gezien…

De spier rond je mond is een kringspier. Dit wil zeggen dat de spier niet is aangehecht aan botten, wat bij veruit de meeste spieren in ons lichaam wel het geval is. Het is dus een spier die ‘vrij’ rondom je mond loopt. Omdat er geen stevigheid is door een spier-botaanhechting moet deze spier zichzelf “staande” houden.

En dan nog dit….

Met het ouder worden nemen de botten in het lichaam in omvang af en wordt het skelet, dus ook de schedel, kleiner. Ook al is dit millimeterwerk, we komen hierdoor wel letterlijk losser in ons vel te zitten. En in het gezicht is dit sneller zichtbaar dan elders op het lichaam. Huidverslapping en het verlies van collageen en elastine vezels zijn natuurlijke processen die vooral rondom de mond snel zichtbaar zijn. Ook zichtbaar bij de neuslippen plooi! We verliezen volume in het gezicht en de zwaartekracht gaat meewerken. De bovenlip wordt dus steeds smaller. De verhouding tussen boven en onderlip is dan uit balans. En dus helaas ook kans op rimpels en lijntjes!

En nu?

Je vraagt je misschien af of er ook goed nieuws is. Jazeker! Je kunt het gehele verouderingsproces vertragen met de juiste workouts, verzorgende producten èn instituut behandelingen.

WORK OUT VOOR THUIS, voor je lippen!

Oefening 1. Trek je boven-en onderlip over je tanden heen, alsof je geen tanden hebt. Herhaal dit 10 keer.

Oefening 2. Maak met drie vingers s-vormen in de huid van de bovenlip door je rechter wijsvinger tegen je linker wijs- en middelvinger te plaatsen terwijl je er tegelijkertijd huid tussen neemt. Zo ontstaat een kromming van de huid (een s-vorm). Houd 3 tellen vast. Verplaats je vingers over de gehele bovenlipzone en eindig bij de mondhoeken. Herhaal 5 keer. Dit is een intensieve bindweefselgreep.

Oefening 3. Huidrollen met de vingers. Pak met beide handen tussen je duim-, middel- en wijsvinger de huid boven je bovenlip vast, in het midden. Houd je duim stil en rol de huid door je wijs en middelvinger richting je duim te bewegen. De huid rolt als het ware door je vingers heen. Herhaal dit en eindig bij de mondhoeken. Herhaal 5 keer. Hieronder afgebeeld op de hals, anders is het lastig voor je om te zien.

Doe deze serie oefeningen dagelijks, om de dag of hoe vaak je wilt. Hoe vaker, hoe beter. Het is normaal dat je huid warm aanvoelt omdat je de doorbloeding stimuleert en de huidcellen aanzet tot aanmaak van nieuw collageen als bouwstoffen voor stevigheid.

De JUISTE skincare om een barcode te voorkomen:

Rijke, voedende en stimulerende ingrediënten die horizontale en verticale lijntjes en groefjes kunnen corrigeren, dat is wat je lippen nodig hebben. De huid van je lippen en rondom je lippen is heel anders dan de huid van je gezicht, daarom heeft het ook een andere verzorging nodig.

VIER X SKINCARE TER VOORKOMING VAN RIMPELS ROND JE MOND:

Wil je nóg meer resultaat? Dan zijn INSTITUUT BEHANDELINGEN een uitkomst. De combinatie van behandelingen én thuisgebruik geven het mooiste resultaat!

Voor natuurlijke rimpelcorrectie zijn bindweefselmassage, microneedling en Radiofrequentie erg geschikt en ook zijn fillers een optie.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massage techniek waarbij we diep in het weefsel masseren. Diepe knedingen stimuleren de huidcellen in de diepte en zetten hen aan tot actie. Een intensieve en uitgebreidere variant van de hierboven beschreven workouts voor thuis. De fibroblasten, huidcellen die collageen en elastine aanmaken, worden aan het werk gezet om het bindweefsel te verstevigen. Deelbehandeling en focus op de mondzone is mogelijk. https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/bindweefselmassage/

Microneedling

Met microneedling wordt er een cocktail van uiterst geconcentreerde werkstoffen ín de huid gebracht door duizenden minuscuul kleine gaatjes in de huid te maken. Het voedt en hydrateert tot in de dieper gelegen huidlagen, wat aanzet tot de aanmaak van collageen en elastine. Rimpels worden minder diep en de huid steviger. Ik hoor je denken, ai pijnlijk! Nee hoor, de behandeling wordt zelden als pijnlijk ervaren! https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/micro-disk-needling/

Radiofrequentie

Ook zorgt radiofrequentie voor een boost van de huid. Met de RF Wave-behandeling wordt de huid en diepere lagen verwarmt (heerlijk!) en zoekt het aanwezige vocht op tussen de cellen. Door de verwarming krimpen de cellen en wordt de huid compacter waardoor rimpels vervagen. Ook zorgt continue stroomuitwisseling voor het insluizen van werkstoffen die de huid strakker maken. Resultaat voelbaar al na 1 behandeling. https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/wave-rf-radio-frequentie/

Bovenstaande Behandelingen spreken de lichaamsprocessen op natuurlijke wijze aan. Ze geven beter en langer resultaat in kuurverband, waarbij je 1- tot 2-wekelijks terugkomt. De specialistes zorgen altijd voor een advies op maat voor de huid. Elke huid is namelijk anders, en heeft een eigen aanpak nodig. Combinatie van bovenstaande technieken in een kuur is dus heel waarschijnlijk.

Skin Resurfacing

Door middel van zuren kan de huidspecialist heel gericht rimpelvorming aanpakken. Door regelmatig een behandeling met zuren of een TCA peeling te ondergaan zal je huid van binnenuit werken tegen rimpelvorming. De rimpeldiepte zal stukken minder zijn, en de rimpels dus minder zichtbaar. https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/phformula-skin-resurfacing/

Fillers voor direct resultaat

Natuurlijke rimpelcorrectie vergt meer tijd en geduld dan een cosmetische ingreep. Fillers geven bij 1 behandeling al het gewenste resultaat.

De rimpeltjes worden ingespoten en opgevuld. De lip zal dus ook iets voller zijn. Voor “over the top” lippen zullen wij u doorverwijzen naar een andere kliniek. Aangezien er wordt gewerkt met oplosbare fillers, zal het resultaat na 9 tot 12 maanden minder worden. Fillers zullen dus minimaal 1 X per jaar opnieuw worden behandeld. Bij het inspuiten van een filler kan de huid de eerste dagen bloeduitstortingen hebben.

Informatie over de Cosmetisch arts bij PUUR Huidinstituut: https://puur-huidinstituut.nl/behandelingen/cosmetisch-arts/. Het is ook mogelijk om vrijblijvend, en kosteloos de mogelijkheden voor jouw huid door te nemen met de arts.

Nog twee tips van mij:

TIP 1
Ook je oogspieren zijn kringspieren en hiervoor geldt dus ook: handle with extra care! ook je ogen hebben speciale aandacht nodig!

TIP 2
Gebruik je oogcreme ook rondom je mond, als je nog geen lipproduct hebt!

Heb je nog vragen naar aanleiding van mijn blog, dan hoor ik graag van je! Ik kan er namelijk nog uren over doorschrijven, én vertellen!

puur estelle huidinstituut huidexpert

Liefs Estelle,
Huidspecialiste PUUR Huidinstituut Prinsenbeek

Edith Naaijkens

Huidspecialiste en eigenaresse van PUUR Huidinstituut Oosterhout & Breda-Prinsenbeek